Реконструкција путева у Копненој зони безбедности

Субота, 9.10.2021 | Обука
У складу са годишњим плановима ангажовања, припадници Војске Србије реализују радове на санацији и реконструкцији локалних путева у околини Бујановца у Копненој зони безбедности.

Радове изводи инжињеријска радна група из састава Четврте бригаде копнене војске, уз употребу савремене инжињеријске механизације којом је јединица опремљена претходних година.

У оквиру планираних радова, санирају се ударне рупе и друга оштећења на путевима, скидају се косине, ископавају и проширују канали за одвод и на критичним деоницама постављају визирне значке за обележавање путних комуникација.

Реконструкцијом путева се стварају услови за несметано и безбедно снабдевање и маневар јединица Војске Србије и других снага безбедности у овом делу земље, што је од кључног значаја за реализацију задатака на обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом и контролу Копнене зоне безбедности.

На овај начин се унапређује оспособљеност припадника инжињеријских јединица путне специјалности за реализацију наменских задатака, и уједно помаже локалној заједници у стварању услова за несметан живот и рад мештана овог краја.

Повезане вести