Oбука војника оклопних јединица и пешадије

Уторак, 31.10.2023 | Обука
Војници генерације „септембар 2023“ који су регрутовани за родове пешадије и оклопних јединица налазе се на индивидуалном специјалистичком обучавању у Центру за обуку копнене војске.

Током ове фазе обуке, која траје месец и по дана, војници се оспособљавају за употребу наоружања и средстава свог рода и примену тактичких радњи и поступака у борбеним дејствима.

У складу са програмом обучавања и војноевиденционим специјалностима, војници рода пешадије сада увежбавају руковање различитим врстама личног наоружања, тактичке радње у оквиру групе и одељења у нападу и одбрани, те поступке извиђачких органа у реализацији наменских задатака.

Упоредо са њиховом обуком, војници рода оклопних јединица стичу специјалистичка знања и вештине за употребу и одржавање тенкова и борбених возила пешадије, пратећег наоружања и уређаја. 

Овај период оспособљавања војника завршава се провером специјалистичке обучености, након чега следи обука за реализацију колективних задатака и укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Повезане вести