Обука на ракетним системима за противваздухопловна дејства

Среда, 16.8.2023 | Обука
У дивизионима 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства наоружаним ракетним системима „нева“ и „куб“ реализује се колективна обука професионалног састава за извршавање борбених задатака у складу са наменом ових јединица.

Реч је о новом циклусу обуке који долази након успешно извршених бојевих гађања циљева у ваздушном простору на полигону „Шабла“ у Републици Бугарској у јуну ове године. Циљ је да се одржи висок ниво оспособљености професионалног састава за ангажовање у стално задејствованим снагама за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије и извођење дефанзивне операције противваздухопловне одбране.

У овој фази обуке увежбавају се нормиране тактичке радње приликом поседања ватреног положаја и превођења ракетних система у приправност за дејство у складу са дефинисаним стандардима и врши се провера готовости техничких средстава за борбени рад. Акценат је на практичном оспособљавању старешина и професионалних војника који су у претходном периоду примили дужности у дивизионима 250. ракетне бригаде за ПВД.

Континуираном обуком у 250. ракетној бригади постижу се захтевана оспособљеност сваког појединца у борбеној послузи, ефикасан тимски рад и брзина реаговања, што је од кључног значаја за реализацију комплексних задатака противваздухопловне одбране територије и снага Војске Србије.

Повезане вести