Обука за управљање борбеним возилима у мировним операцијама

Среда, 6.7.2022 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је тронедељна обука припадника Војске Србије за управљање оклопним борбеним возилима у мировним операцијима. 

Обуку пролазе професионални војници, сви са искуством у управљању моторним возилима, који се припремају за ангажовање у саставу пешадијске чете Војске Србије у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Циљ овог додатног оспособљавања је да се војници обуче за безбедно управљање борбеним возилима која ће користити приликом реализације задатака у зони операцијe у Либану, као и за њихово одржавање и отклањање могућих кварова.

Војници прво стичу теоријска знања о карактеристикама возила, специјалних система и уређаја и њиховим специфичностима, а затим се на полигону оспособљавају за прецизно управљање на различитим теренима, савлађивање препрека, управљање на нагибу и вожњу ноћу и у отежаним метеоролошким условима.

По завршетку обуке за управљање борбеним возилима, војницима предстоји полагање испита и провера обучености, а знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске наставиће да усавршавају током колективне обуке пешадијске чете за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Повезане вести