Селективна обука за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Уторак, 4.7.2023 | Обука
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас кандидате за пријем у специјалне јединице по Пројекту 5000 на једној од локација на којој се реализује селективна обука.

Општи циљ ове обуке, која траје десет недеља, је избор високо мотивисаних и психoфизички способних кандидата за пријем у специјалне јединице Војске Србије и њихово укључивање у даљи процес обучавања, а посебни — провера и подизање на виши ниво војностручне обучености, физичке способности, као и развијање тимског духа и способности за извршавања задатака у условима повећаних психофизичких напрезања.

Током захтевне обуке тим стручњака прати и процењује рад кандидата ради утврђивања психофизичке издржљивости, способности за реализацију задатака индивидуално и у саставу тима, те израде психолошког профила, како би за рад у овим јединицама били одабрани само најбољи.

Најуспешнији ће добити прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који постану припадници Војске Србије очекује континуирана обука и усавршавање, рад са најсавременијим наоружањем и опремом, као и изузетно стимулативна зарада.

Повезане вести