Обука професионалних војника у Мешовитој артиљеријској бригади

Петак, 20.8.2021 | Обука
У касарни „Мија Станимировић“ у Нишу у току је оспособљавање новопримљених професионалних војника у јединицама Мешовите артиљеријске бригаде за обављање почетних дужности на својим формацијским местима.

Војници који су распоређени на дужности у оквиру послуга на топ-хаубицама М-84 152мм „нора“ увежбавају радње у припреми оруђа за паљбу, превођењу из маршевског у борбени положај и правилном заузимању елемената за извршење артиљеријских гађања. 

На самоходним топ-хаубицама 155мм Б-52 М-15 „нора“ реализује се обука за руковање аутоматизованим системом за управљање ватром. Извиђачи се обучавају за правовремено откривање и уочавање најважнијих циљева, док се рачуначи оспособљавају за брз и ефикасан прорачун елемената за гађање на софтверском уређају.

Мешовита артиљеријска бригада је намењена за пружање ватрене подршке јединицама Копнене војске дејством по циљевима тактичког, оперативног и стратегијског значаја на великим даљинама. Опремање самоходним топ-хаубицама 155 мм Б-52 М 15 „нора“ значајно је унапредило ватрене могућности ове јединице, а самим тим и обезбедило Копненој војсци поуздану, брзу и прецизну артиљеријску подршку током извођења борбених операција.

Повезане вести