Нове способности у вођењу противоклопне борбе

Среда, 21.9.2022 | Обука
Припадници јединица Четврте бригаде копнене војске опремљених противоклопним ракетним системима „корнет“ реализују интензивну обуку за борбену употребу овог средства.

Циљ обуке је додатно подизање нивоа оспособљености за извођење противоклопних дејстава уз максимално искоришћење могућности овог савременог система, чијим су увођењем у наоружање Војске Србије унапређене способности за вођење противоклопне борбе.

Програмом обучавања, које се реализује у бази „Југ“, обухваћени су сви садржаји који се односе на тактику употребе и одржавање „корнета“, а акценат у овом периоду је на увежбавању борбених послуга за откривање и праћење циљева и припрему за дејство. У наставку, припаднике јединице очекују бојева гађања, када ће у пракси демонстрирати достигнуте способности, знања и вештине за ефикасну употребу средства у дневним и ноћним условима.

Противоклопни ракетни комплет „корнет“ се убраја у најбоље и најсавременије системе намењене за борбу против тенкова и других оклопљених возила, а може се користити и за уништавање хеликоптера и утврђених објеката. Поседује оптички и термовизијски нишан који омогућавају откривање и праћење циљева у ноћним и условима слабе видљивости, а по циљевима дејствује противоклопним и термобаричним вођеним ракетама.

Повезане вести