Обука извиђача у Копненој војсци

Понедељак, 26.7.2021 | Обука
На полигонима и вежбалиштима у касарни у Врању припадници извиђачких јединица из састава Четврте бригаде копнене војске реализују обуку за извршавање специфичних наменских задатака у летњим условима.

Реч је о сегменту обуке током које се извиђачи увежбавају у борилачким вештинама и техникама бацања ножа у мету. Обука у борењу доприноси развоју самопоуздања и боље координације покрета, док ефикасно погађање циља сечивом изискује прецизност, смиреност и концентрацију. 

У наставку обуке извиђачима предстоји реализација сложенијих тактичких радњи приликом извиђања и прикупљања обавештајних података у различитим временским условима и на сложеној конфигурацији терена, уз непрестано подизање физичке кондиције на ниво неопходан за успешно извођење најтежих задатака. 

Редовна обука извиђачких јединица је разноврсна и захтевна, како би се извиђачи увежбали у ситуацијама у којима се могу наћи приликом реализације задатака у дубини непријатељевог распoреда. Тако се на најбољи начин проверава физичка припремљеност и психичка стабилност, као и њихова способност за успешно решавање најтежих ситуација.

Повезане вести