Имунизација припадника Војске Србије против ковида 19

Четвртак, 21.1.2021 | Актуелности
У складу са препорукама националног тима за имунизацију који је формирало Министарство здравља, започела је вакцинација припадника Војске Србије против заразне болести ковид 19.

Вакцинисање припадника Војске Србије започело је 19. јануара на Београдском сајму и наставља се у складу са плановима и утврђеном динамиком за спровођење ефикасне имунизације.

Свим припадницима Војске Србије је пружена могућност да се имунизују једном од тренутно доступних вакцина у Републици Србији, а уколико то желе, за имунизацију се могу пријавити и преко портала еУправе као и остали грађани.

У Војсци Србији је препознат значај масовне имунизације за сузбијање епидемије ковида 19 у Републици Србији и омогућавање здравственог, економског и укупног друштвеног опоравка од последица пандемије, па је одзив за вакцинацију велики.

Генералштаб Војске Србије се придружује врховном команданту и председнику Републике, Влади Републике Србије, стручној и научној заједници у позиву грађанима да се пријаве за имунизацију и прихвате неку од вакцина за коју је надлежно тело утврдило да је сигурна и ефикасна, како би остали здрави и како бисмо сви заједно могли да се вратимо нормалном животу.
Кључне речи

Повезане вести