Честитка поводом Дана Војске Србије

Среда, 22.4.2020 | Активности НГШ

Ч Е С Т И Т К А
ПРИПАДНИЦИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ 23. АПРИЛА — ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије, дан сећања на Таковски устанак 1815. године и почетак обнављања српске државности.

Жеља српског народа да врати своју државу и слободу довела је до стварања одлучне устаничке војске која је храбро ударила надмоћнијег непријатеља. Таквим држањем показало се да је спремност и одлучност важнија од бројности и оружја непријатеља.

У Србији је Војска увек била узданица и ослонац свом народу, о чему сведочи и наше тренутно ангажовање и борба са невидљивим али упорним непријатељом. У протеклом периоду, поред здравствених радника, припадници Војске Србије показали су да имају снагу, храброст, организацију и одлучност да се прихвате борбе против вирусне инфекције и помогну осталим структурама нашег друштва. 

Поштовани припадници Војске Србије,

будите одлучни у ставу да не постоји тешкоћа која се не може превазићи и победити, останите морално јаки и спремни као што су били наши преци и будите пример генерацијама које долазе, онима које данас морамо сачувати.

Сигуран сам да ћете и убудуће реализовати све додељене задатке, пружајући пун допринос изградњи јаке и модерне Војске и дати свој допринос јачању наше Србије.

Уз честитке за празник, желим вам пуно здравља, личну и породичну срећу.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести