Завршен први Виши курс за подофицире

Петак, 6.12.2013 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира данас је завршен први Виши курс за подофицире, који је са успехом савладало 14 подофицира из свих састава Војске Србије. Полазници курса оспособљени су за извршавање индивидуалних и колективних задатака на подофицирским дужностима командира првог одељења (заменика командира вода) и дужностима у команди чете-батаљона.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира данас је завршен први Виши курс за подофицире, који је са успехом савладало 14 подофицира из свих састава Војске Србије.

Полазници курса оспособљени су за извршавање индивидуалних и колективних задатака на подофицирским дужностима командира првог одељења (заменика командира вода) и дужностима у команди чете-батаљона. Подофицири су на курсу усавршили и специјалистичка знања и вештине стечене на Основном курсу за подофицире, односно радом на формацијским дужностима у јединицама а најбоље резултате показао је водник Драган Мијаиловић из 25. батаљона војне полиције Гарде.

Помоћник команданта за обуку мајор Марић Војкан истакао je да је за три године од постојања Центра, више од 300 подофицира Војске Србије и 500 кандидата за подофицире прошло неки од облика усавршавања.

Свечаном завршетку курса присуствовали су представници Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије и Команде за обуку, као и припадници Центра за обуку и усавршавање подофицира.

Повезане вести