Честитке поводом празника службе телекомуникација и Бригаде везе

Четвртак, 20.9.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић честитао је празник припадницма службе телекомуникација и Бригаде везе.

ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА СЛУЖБЕ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА
ПОВОДОМ 20. СЕПТЕМБРА – ДАНА СЛУЖБЕ


Поводом 20. септембра – Дана службе телекомуникација, припадницима службе телекомуникација упућујем срдачне честитке.

Традицију дугу преко једног века успешно баштините од давне 1916. године када је на предлог министра војног престолонаследник Александар Карађорђевић одобрио Уредбу о војном телеграфу, на основу које су јединице везе издвојене из састава рода инжињерије, прерасле у јединицу ранга батаљон – пук, а веза је постала самосталан род војске.

Развој телекомуникационих технологија сваким даном добија све већи значај у области савременог ратовања и командовању, а рад ваше службе омогућује правовремено прикупљање, обраду, пренос, размену и заштиту података, што битно утиче на брзину доношења одлука, избор објеката дејства и синхронизацију борбених активности.

Са жељом да и убудуће успешно реализујете постављене циљеве и задатке и дате пун допринос очувању телекомуникација, честитам вам празник.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић



ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА БРИГАДЕ ВЕЗЕ
ПОВОДОМ 20. СЕПТЕМБРА – ДАНА ЈЕДИНИЦЕ


Свим припадницима Бригаде везе упућујем срдачне честитике поводом 20. септембра – Дана јединице.

Одговорним извршавањем задатака изградили сте савремену јединицу везе која постиже запажене резултате у раду и обезбеђује успешно функционисање телекомуникационо-информационог система у Министарству одбране и Војске Србије.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду професионалним радом и извршавањем задатака из своје надлежности дати пун допринос развијању морала, унапређењу службе телекомуникације и јачању оперативних способности Министарства одбране и Војске Србије.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић

Повезане вести