Генерал Диковић с припадницима тима за заштиту бродова

Среда, 2.8.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас припаднике аутономног тима за заштиту бродова који ће од следеће недеље бити ангажовани у операцији Аталанта.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас припаднике аутономног тима Војске Србије за заштиту бродова, који ће од следеће недеље бити ангажовани у војној операцији Поморских снага Европске уније Аталанта.

Пожелевши срећан пут нашим мировњацима генерал Љубиша Диковић је истакао значај учешћа Војска Србије у реализацији задатака чија је мисија заштита бродова из Светског програма за храну и трговачких бродова у зони операције. 

Српски специјалци ће наредна четири месеца превасходно бринути о безбедности брода „Есбјерг“ који превози робу у оквиру Светског програма за храну, под заставом Антигва и Барбуда.

Ово је пети аутономни тим Војске Србије за заштиту бродова који се упућује војну операцију Аталанта, а од децембра 2013. године у овој мисији је ангажовано више од 80 припадника Војске Србије.

Пријему у Генералштабу присуствовали су пуковник Дејан Јовановић из Управе војне полиције Генералштаба и заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић.

Повезане вести