Генерал Диковић с официрима који су завршили школовање у иностранству

Понедељак, 21.8.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који су, ове године, завршили највиша војна усавршавањa у иностранству.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који су, ове године, завршили Генералштабно и Командно-штабно усавршавање, као и Високе студије безбедности и одбране у иностранству.

Генерал Диковић је официрима који су завршили највише војне школе честитао и исказао задовољство што је наш систем добио старешине за најодговорније војничке дужности школоване у међународном окружењу уз примену различитих метода обучавања, што ће им омогућити да стечена знања и позитивна искуства примене на новим радним местима у Војсци Србије.

Високе студије безбедности завршио је један пуковник Војске Србије, школовање ранга Генералштабног усавршавања у иностранству ове године завршила су три потпуковника, док су три мајора завршила Командно-штабно усавршавање. Они су знања и искуства стицали у НР Кини, Италији, Русији, Немачкој, Естонији и у Сједињеним Америчким Државама.

Повезане вести