Честитке поводом Дана информатичке службе и Дана ЦКИСИП

Среда, 20.2.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић упутио је честитке поводом 21. фебруара – Дана информатичке службе и Дана Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ИНФОРМАТИЧКЕ СЛУЖБЕ, ПОВОДОМ 21. ФЕБРУАРА – ДАНА СЛУЖБЕ


У име припадника Војске Србије и своје лично, свим припадницима информатичке службе честитам 21. фебруар – Дан службе. 

Празник прослављате у знак сећања на 21. фебруар 1963. године када је формиран Центар за обраду података VI управе, који је већ следеће године био опремљен првим рачунарским системом UNIVAC-1004. 

Размена информација у савременом ратовању је предуслов за успешно командовање и исход рата. Стално усавршавање припадника информатичке службе и праћење развоја информационих технологија, развој софтвера и хардвера је императив за све савремене војске у свету.

Уверен да ћете и у наредном периоду реализовати постављене задатке и дати допринос развоју преноса, размене, обраде и заштите података у Војсци Србије, честитам вам празник.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић



ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ЦЕНТРА ЗА КОМАНДНО-ИНФОРМАЦИОНЕ СИСТЕМЕ 
И ИНФОРМАТИЧКУ ПОДРШКУ ПОВОДОМ 21. ФЕБРУАРА – ДАНА ЦЕНТРА


У име припадника Војске Србије и своје лично, свим припадницима Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку честитам 21. фебруар – Дан Центра. 

Празник прослављате у знак сећања на Центар за обраду података Шесте управе, чију традицију баштините скоро шест деценија.

Дуги низ година успешно реализујете низ пројеката из области пројектовања, развоја, експлоатације и заштите командних информационих система, рачунарских мрежа и интернета.

Уверен да ћете развојем софтверских пројеката убудуће успешно радити на унапређењу оперативних способности Војске Србије, честитам вам празник.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић

Повезане вести