Такмичење у радио-гониометрији Куп „Радован Медић“

Уторак, 1.11.2016 | Спорт у Војсци

У сусрет Дану јединице, 224. центар за електронска дејства, на теренима испред касарне „Радован Медић“, данас је организовао пето такмичење у аматерској радио-гониометрији Куп „Радован Медић“.

У присуству представника градске општине Земун, Савеза радио-аматера Србије, Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, као и спонзора из Београдског сајма, Ваздухопловног савеза Србије, Радио-клуба „Нови Београд“ и ПИК Земун, укупно 10 екипа, користећи гониометре, успешно су лоцирале скривене предајнике, популарне „лисице“.

Осим четири екипе домаћина из 224. центра за електронска дејства, учествовале су и две из Бригаде везе, једна из Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, и по једна екипа радио-аматера из Сомбора, Лесковца и једна мешовитог састава.

Према речима заменика команданта Центра пуковника Небојше Цветковића, такмичење се одржава у част заставника Медића – радио-гониометристе који је изгубио живот на радном месту, у Сомбору, 24. марта 1999. године – а циљ је, осим сећања на колегу, и провера знања и физичке кондиције учесника.

Победници у појединачној конкуренцији у категоријама м15 и м19 били су Василије Илић и Алекса Илић из Радио-клуба Лесковац, а у категоријама м21 и м30 представници  224. центра - потпоручник Илија Коцић и старији водник Ненад Ђорђевић.  У категорији м40 победник је „домаћи“ такмичар заставник Драган Наградић, а  у категорији м50, представник Радио-клуба Сомбор Александар Хајошевић, чија је чланица, Марија Костић, била најбоља међу женама.

Екипно, најбоља је екипа Специјалне антитерористичке јединице МУП, друго место припало је Радио-клубу Сомбор, а треће 224. центру, док је тимски најсјајнији пехар припао 224. центру за електронска дејства, сребрни – Бригади везе, а бронзани Радио-клубу Лесковац.

Заставник Радован Медић постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима безбедности и одбране трећег степена. Касарна је, на иницијативу припадника јединице понела његово име, а у њеном кругу је постављена и спомен-биста заставника Медића. 

Повезане вести