Министар одбране и начелник Генералштаба на Васкрс у бази „Медевце“

Недеља, 28.4.2019 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, обишли су припаднике Војске Србије у бази „Медевце“ у Копненој зони безбедности.

У име свих у Министарству одбране и Војсци Србије, министар Вулин честитао је Васкрс свим православним верницима који данас славе овај велики празник.

Након упознавања са оријентацијом, организацијско-формацијском структуром, задацима базе и разговора са припадницима Војске Србије, министар Вулин је поручио да Војска Србије и у празничним данима обавља своје задатке, како би Србија била сигурна.

- Сви припадници Војске Србије су сигурни, спремни, стабилни и способни да сачувају наш мир и наш свакодневни живот. Војска Србије и у празничним данима обавља све своје задатке и Војска Србије је гаранција наше стабилности и наше слободе. Данас, желим да мислимо на све оне који нису са својим породицима. Данас, желим да мислимо на све припаднике Војске Србије, на све припаднике свих безбедносних структура, све оне због којих можемо да кажемо да и данашњи дан протиче мирно и да ће дани који су пред нама бити дани мира и слободе. Сигурна и стабилна Србија, сигурна и јака Војске Србије, гаранција су да ће Срби, без обзира где буду живели, увек бити чувани, да ће се о њима бринути, да ће њихова права бити поштована, да ће наша слобода бити сачувана – рекао је министар Вулин.

Министар је поновио да сви Срби, где год да живе, треба да знају да је стабилна, слободна и сигурна Србија гаранција њиховог опстанка и разлог да се сви радујемо у будућности.

Са стањем у сектору одговорности базе „Медевце” министра је упознао командир базе капетан Александар Стојановић. Командант Треће бригаде Копнене војске бригадни генерал Слађан Стаменковић поручио је да је обезбеђе административне линије према Косову и Метохији један од тежишних задатака Треће бригаде, као и да припадници Војске Србије успешно обезбеђују Копнену зону безбедности и становништво на том простору. Традиционалним поздравом: Христос васкрсе, он је, такође, честитао празник свим припадницима Треће бригаде Копнене војске, који се налазе на овим и осталим задацима.

Празничном обиласку базе „Медевце“ присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Зоран Коцић.

База „Медевце“ налази се код Медвеђе, у Копненој зони безбедности уз административну линију са Косовом и Метохијом. У њој су распоређени припадници Треће бригаде Копнене војске.

Повезане вести