Пријем официра након завршетка ГШУ

Понедељак, 8.7.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас са официрима који су након завршетка Генералштабног усавршавања (ГШУ) распоређени у Генералштаб и јединице Војске Србије.

Изражавајући задовољство што је Војска Србије од данас богатија за генерацију официра школованих за највише и најодговорније дужности у систему одбране, генерал Мојсиловић је нагласио да ће на високим дужностима на које су постављени они бити у прилици да примене знања стечена на усавршавању и покажу лидерске способности.

Официрима који су завршили ГШУ начелник Генералштаба је говорио о актуелном стању и перспективама развоја Војске Србије и изразио очекивање да ће својим радом и знањем допринети унапређењу оперативних и функционалних способности састава у које су распоређени, а тиме и Војске Србије у целини.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.

Повезане вести