Ненајављен обилазак министра одбране полигону „Пескови“

Уторак, 15.8.2017 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин био је данас у обиласку логоровања полазника 11. класе Основног курса за подофицире и војника на служењу војног рока генерације „јун 2017“ на полигону „Пескови“.

Министар одбране Александар Вулин био је данас у ненајављеном обиласку стационарног логоровања полазника 11. класе Основног курса за подофицире у 2. модулу и војника на служењу војног рока генерације „јун 2017“ на полигону „Пескови“.

Министар је, у пратњи државног секретара у Министарству одбране Александра Живковића, пратио полагање завршног испита 11. класе из тактике обуке родова и служби КоВ – пешадије, артиљерије, ОЈ, инжињерије, АБХ, логистике и везе. Министру одбране се у обиласку накнадно придружио потпуковник Миломир Рајић, заменик команданта Центра за обуку КоВ Пожаревац, организатор тог стационарног логоровања.

- Ми смо данас у ненајављеној посети да видимо како се наше јединице обучавају, да ли све раде у складу са прописима, какав је квалитет обуке – рекао је министар Вулин и истакао да је обученост у нашој војсци на првом месту.

- Могу друге армије да буду боље опремљене од нас, али не могу да буду боље обучене и не можемо ни на који начин да ове момке пошаљемо на извршење задатака да нису прошли најбољу и најсавременију обуку. Напор и труд који улажу старешине је за сваку похвалу и они свакако дају резултате. Кад год се наши војници налазе на вежбама са најмоћнијим и најснажнијим војскама на свету увек донесу све похвале за обученост, за оспособљеност и наравно за ентузијазам, којим приступају испуњавању својих свакодневних задатака. Ми ћемо као министарство наставити да инсистирамо на процесу обучавања, наставићемо да инсистирамо да обука мора да буде оно што опредељује нашег војника и оно што разликује нашег војника од свих осталих. А свакако посебно инсистирајући на безбедности нашег војника и да све што се ради буде у складу са највишим могућим стандардима.

Министар одбране је рекао да се наше јединице опремају све бољим и све савременијим оружјем али то, како је истакао, никада није довољно ако немате обученог и спремног војника.

- А ми то имамо на понос наше земље – истакао је министар Вулин.  

Повезане вести