Дезинфекциони пунктови АБХО у Београду, Новом Саду и Нишу

Уторак, 14.4.2020 | Актуелности
Широм Републике Србије, припадници јединица атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) Војске Србије настављају ангажовање на спровођењу мера у циљу спречавања ширења вирусне инфекције ковид-19 .

Код привремених болница у Београду, Новом Саду и Нишу, припадници АБХО успоставили су и дезинфекционе пунктове, где је ангажован највећи број припадника тих јединица.

Одељења за деконтаминацију распоређена су на Београдском сајму, са задатком дезинфекције медицинског и осталог особља које ради унутар хале 1, а врши се и дезинфекција свих прилазних путева и површина.

Дезинфекциони пункт оформљен је и у Новом Саду, где припадници АБХО, такође, врше дезинфекцију медицинског и немедицинског особља које ради са пацијентима у привременој болници на Новосадском сајму. Иста екипа ангажована је и на дезинфекцији осталих површина око сајма.

Два одељења ангажована су на дезинфекционом пункту оформљеном испред спортске хале “Чаир” у Нишу, где је, такође, привремена болница за смештај пацијената оболелих од ковида-19. У току данашњег дана, биће постављен и привремени пункт у виду једне дезинфекционе станице на улазу у Клинички центар Ниш.

Као и претходних дана, више мобилних екипа ради на различитим правцима са задатком превентивне дезинфекције комуникација и јавних површина. Припадници АБХО врше и дезинфекцију путева и јавних површина у Сврљигу, Алексинцу и Крушевцу, а две екипе ангажоване су на истом задатку и у Лесковцу.

Све задатке јединице АБХО реализују уз максимално поштовање свих општих мера заштите с циљем спречавања ширења вирусне инфекције ковид-19, као и посебних мера заштите приликом реализације задатака дезинфекције.
Кључне речи

Повезане вести