Честитка поводом Дана РВ и ПВО

Понедељак, 24.12.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић упутио је честитку припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране поводом 24. децембра – Дана овог вида Војске Србије.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА 
И ПРОТИВВАЗДУХОПЛОВНЕ ОДБРАНЕ, ПОВОДОМ 24. ДЕЦЕМБРА - ДАНА ВИДА


Поводом 24. децембра – Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране свим припадницима вида упућујем срдачне честитке. 

Ваш дан прослављате у знак сећања на 24. децембар 1912. године када је Одлуком српског Војног министарства и Главног ђенералштаба, војвода Радомир Путник донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу. 

Само 15 земаља света се тада могло похвалити војском која у свом саставу има ваздухопловство, а већ наредне године током опсаде Скадра, Србија је била међу 5 земаља које су ваздухоплове употребиле у борбеним дејствима.

И ове године настављен је тренд осавремењавања Ратног ваздухопловства Војске Србије увођењем у оперативну употребу авионa МиГ 29, модернизацијама борбених средстава и успешно реализованим међународним војним вежбама.

На свим задацима, а посебно на Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Век победника 1918-2018“ реализованој у новембру месецу ове године, успешно сте показали високу оперативну способност за извршавање најсложенијих задатака и допринели ширењу угледа Војске Србије, како у земљи тако и у свету.

Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду успешно реализовати наменске задатке, јачати оперативне способности и допринети афирмацији вида и Војске Србије у целини.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал-потпуковник
Милан Мојсиловић

Повезане вести