Нова возила за логистику Војске Србије

Четвртак, 17.12.2020 | Актуелности
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас примопредаји нових неборбених возила за Војску Србије у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву.

Међу возилима која су данас представљена су возила опште намене — путнички аутомобили, комби возила и доставна возила различитих типова, погодна за заједнички транспорт људи и опреме, као и санитетска возила и ауто-цистерне за снабдевање и допуну ваздухоплова горивом.

— Драго ми је да видим да се пројекти опремања наше војске настављају несмањеним интензитетом. Оно што је задатак председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића за нас је да опремање Војске буде континуирано — рекао је министар Стефановић.

Он је истакао да се после јучерашњег састанка са врховним командантом и председником Републике Александром Вучићем, посвећеном опремању Војске Србије, већ предузимају кораци како би сви додељени задаци били реализовани у наредном периоду.

— Учинићемо све да и у 2021. години наставимо још снажније са опремањем наших јединица и да покажемо да бринемо о људима у војсци. Наш задатак је и да, поред борбених возила, унапређујемо капацитете и неборбеним возилима која су потребна за функционисање наших јединица, пре свега логистике — нагласио је министар одбране, оцењујући да су уз борбена возила, која су прва асоцијација на војску, и неборбена једнако важна за функционисање војске на различитим задацима. 

Министар Стефановић је подсетио да Војска Србије без адекватне, добре и прецизне логистике, не може да испуни своје задатке.

— Савремене цистерне „ман“ које сте овде могли да видите, омогућавају адекватно сервисирање наших авиона. Имају огроман капацитет и могу да снабдевају два авиона истовремено, баш као што и ова моторна возила имају једну од кључних функција у снабдевању војске — указао је министар Стефановић.

Повезане вести