Војска Србије на граничним прелазима

Четвртак, 19.3.2020 | Актуелности
На основу одлуке председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, снаге Војске Србије су од јутрос ангажоване и на обезбеђењу привремено затворених граничних прелаза за друмски саобраћај.

Влада Републике Србије је део граничних прелаза за погранични и међународни друмски, железнички и речни саобраћај затворила као једну од мера за сузбијање заразне болести COVID-19, а Војска Србије на друмским прелазима пружа подршку Министарству унутрашњих послова у спровођењу обуставе саобраћаја и обезбеђењу државне границе.

Осим тога, припадници Војске Србије су ангажовани и на отвореним граничним прелазима према Хрватској, Мађарској, Бугарској и Северној Македонији, где пружају помоћ граничној полицији и санитарној инспекцији.

Границе Републике Србије су затворене за све стране држављане, са изузетком дипломата акредитованих у Србији и странаца са боравишном дозволом, а присуство Војске Србије доприноси да се прописане мере доследно спроводе и улива сигурност ангажованим службеницима и грађанима.

Војска Србије је од увођења ванредног стања ангажована и на обезбеђењу и контроли јавних објеката, болница у којима се врши контрола потенцијално заражених и лечење оболелих од COVID-19, затим аеродрома, аутобуских станица, прихватних и центара за азил, а у Моровићу је подигла насеље шаторског типа за спровођење мере карантина за држављане Србије који се враћају из иностранства.
Кључне речи

Повезане вести