ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018

Награде...

Награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије

17.04.2018 | Актуелности У Великој ратној сали Старог Генералштаба данас су уручене новчане награде за учињено дело и постигнуте резултате од посебног значаја припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
Министар...

Министар Вулин положио венац на Споменик незнаном јунаку

15.02.2018 | Култура и традиција Поводом Дана државности, министар одбране Александар Вулин, као изасланик председника Републике Србије, положио је данас венац код Споменика незнаном јунаку на Авали.
Прослава...

Прослава Дана Центра за обуку Копнене војске

17.11.2017 | Култура и традиција У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу јуче је свечаним стројем, дефилеом и приказом оспособљености јединица обележен Дан Центра за обуку Копнене војске – 16. новембар.
Дан Првог...

Дан Првог центра за обуку

13.11.2017 | Култура и традиција Свечаним постројавањем у касарни „Аеродром“ у Сомбору обележен је 13. новембар – Дан Првог центра за обуку.
Министар...

Министар Вулин у Команди за обуку Војске Србије

31.07.2017 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, обишао је данас Команду за обуку Војске Србије у касарни „Топчидер“.
Част је...

Част је служити отаџбини

10.07.2017 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин посетио је јутрос Други центар за обуку у касарни „Војвода Живојин Мишић“, где је у току завршна фаза основне обуке јунске генерације војника на служењу војног рока.
Обележен...

Обележен Дан Центра за обуку копнене војске

16.11.2016 | Култура и традиција У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу данас је одржана војна свечаност поводом 16. новембра – Дана Центра за обуку копнене војске.
Обележен...

Обележен Дан Трећег центра за обуку

07.10.2016 | Култура и традиција У касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу данас је војничком свечаношћу и пригодним културно-уметничким програмом обележен 7. октобар – Дан Трећег центра за обуку.
Пријем...

Пријем најмлађих потпоручника у јединицама Војске Србије

12.09.2016 | Актуелности У командама оперативних састава Војске Србије и организационим целинама Генералштаба данас су организовани cвечани пријеми за најмлађе официре ВС, који су у суботу промовисани у чин потпоручника.
ОБЕЛЕЖЕН...

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШЕСТОГ ЦЕНТРА ЗА ОБУКУ У КРУШЕВЦУ

17.10.2008 | Култура и традиција Данас је у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу обележен 19. октобар - Дан Шестог центра за обуку Војске Србије. Тај датум се празнује у знак сећања на исти датум 1918. године када је Српска војска, након пробоја Солунског фронта у завршници Првог светског рата, победоносно ушла у град Крушевац.