Vežba Komande Prve brigade „Srem 2017“

Četvrtak, 5.10.2017 | Obuka

U Centru za obuku putem simulacija Komanda Prve brigade kopnene vojske ove nedelje izvodi vežbu podržanu računarskim simulacijama „Srem 2017“.

U Centru za obuku putem simulacija u toku je realizacija vežbe podržane računarskim simulacijama „Srem 2017“, koju u periodu od 2. do 6. oktobra realizuje Komanda Prve brigade kopnene vojske.

Vežbom, na kojoj uz pripadnike brigade učestvuju i pripadnici Žandarmerije i Crvenog krsta, rukovodi pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske, a komandant vežbajuće komande je pukovnik Veljko Martinović.

Učesnike vežbe su obišli zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović, komandant Prve brigade brigadni general Željko Petrović i pukovnik Boško Zorić iz Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije.

Ovo je šesta vežba podržana računarskim simulacijama u 2017. godini u Centru za obuku putem simulacija.

Simulacioni softver u Centru za obuku putem simulacija obezbeđuje štabnim oficirima i komandama jedinica verodostojne uslove za standardizovanu obuku u sprovođenju štabnih procedura za planiranje i izvođenje borbenih operacija u punom spektru. 

Povezane vesti