Vatrogasna vežba Mešovite artiljerijske brigade

Sreda, 5.4.2017 | Obuka

U niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ danas je održana pokazna vežba vatrogasnog odeljenja Mešovite artiljerijske brigade — „Požar 2017“, u saradnji sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade iz Niša.

Pripadnici Mešovite artiljerijske brigade i drugih jedinica u kasarni „Mija Stanimirović“ imali su priliku da se uvere u obučenost niških protivpožaraca i njihovu spremnost da reaguju u slučaju požara i zaštite pokretna sredstva i ljudstvo.

Oni su se tom prilikom upoznali i sa klasifikacijom požara, gašenjem požara upotrebom formacijskih i priručnih vatrogasnih sredstava, kao i efektima sredstava za gašenje požara. Posebnu pažnju posmatrača privukao je  praktičan prikaz postupka spašavanja lica povređenog u saobraćajnoj nezgodi, iz motornog vozila u plamenu.

Požarno-preventivne mere u Vojsci Srbije podižu se na najviši nivo, pošto su rizici od izbijanja požara najveći u predstojećem letnjem periodu. Istovremeno se sprovodi i intenzivna obuka vatrogasnih vojnih sastava, kako bi vatrogasci bili spremni da efikasno i profesionalno izvrše svoje protivpožarne zadatke. Ovo je šesta po redu vežba koja se svake godine organizuje u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi Kopnene vojske. 

Povezane vesti