Prijem vojnika septembarske generacije na služenje vojnog roka

Petak, 1.9.2017 | Aktuelnosti

U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu šestomesečno dobrovoljno služenje vojnog roka danas je počela septembarska generacija vojnika.

U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu služenje vojnog roka danas je počela septembarska generacija vojnika.

Mladi vojnici od jutros su počeli da pristižu u kasarne i prolaze kroz nekoliko tačaka koje ih dele do zaduživanja vojničke uniforme, među kojima su i raspoređivanje u jedinicu, lekarski pregled, razgovor sa psihologom i vojnom policijom, šišanje, kupanje, zaduživanje opreme i smeštaj u prostorijama kasarne.

U narednih mesec i po dana vojnici svih specijalnosti proćiće osnovnu obuku tokom koje će se obučavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, steći osnovna znanja o pravilima i odnosima u vojsci i unaprediti svoju fizičku sposobnost i izdržljivost.

Služenje vojnog roka traje šest meseci i obuhvata tromesečnu individualnu i specijalističku obuku u centrima za obuku, a zatim i kolektivnu obuku i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka vojnog roka.

Povezane vesti