Analiza operativnih sposobnosti Kopnene vojske

Sreda, 19.2.2014 | Aktuelnosti

U Domu Vojske Srbije u Nišu danas je održana analiza operativnih sposobnosti Kopnene vojske za 2013. godinu, kojoj su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, komandanti operativnih sastava VS, predstavnici Ministarstva odbrane i jedinica VS.

U Domu Vojske Srbije u Nišu danas je održana analiza operativnih sposobnosti Kopnene vojske za 2013. godinu, kojoj su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, komandanti operativnih sastava VS, predstavnici Ministarstva odbrane i jedinica VS. Analizom je rukovodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković.

Najodgovornije starešine Vojske Srbije i Kopnene vojske razmatrali su činioce koji su bitno uticali na operativne sposobnosti Kopnene vojske, pozitivna dostignuća, probleme i slabosti, i predložili mere za održavanje i unapređenje operativnih sposobnosti ovog sastava VS.

U svom završnom obraćanju, general Diković odao je priznanje pripadnicima Kopnene vojske za rezultate ostvarene u 2013. godini. – Svojim radom vi ste dali pečat radu Vojske Srbije – zaključio je general Diković.

Za najbolju jedinicu Kopnene vojske proglašen je 21. pešadijski bataljon Druge brigade iz Raške. Prelaznu zastavicu najbolje jedinice general Živković uručio je komandantu bataljona potpukovniku Đorđu Beliću.

Povezane vesti