Vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Republike Grčke

Sreda, 31.5.2017 | Obuka

U kasarni „Aerodrom“ u Nišu i na strelištu „Međa“, od 21. do 31. maja, izvedena je vežba specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Republike Grčke „Falkon 17“.

Desetodnevna vežba imala je za cilj da unapredi interoperabilnost i međusobno razumevanje pripadnika vojski dveju zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacija podrške miru.

U okviru vežbe „Falkon 17“ juče je izvedena taktička vežba sa bojnim gađanjem po temi „Padobranski tim u protivpobunjeničkoj borbi uz upotrebu specijalnog desanta“.

Vežbovnim aktivnostima prisustvovali su komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković i komandant Združene operativne komande Specijalnih snaga Oružanih snaga Republike Grčke brigadni general Nikolaos Flaris.

U toku boravka u Srbiji, brigadnog generala Flarisa primio je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. Dvojica generala razgovarali su o realizaciji vežbe „Falkon 2017“, kao i o mogućnostima unapređenja saradnje specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Grčke.

Povezane vesti