Tenkisti Vojske Srbije stigli u Rusiju na Tenkovski biatlon

Subota, 19.7.2014 | Aktuelnosti

Pripadnici Vojske Srbije koji će braniti boje naše zemlje na predstojećem Tenkovskom biatlonu u Ruskoj Federaciji stigli su danas u ranim jutarnjim časovima u Moskvu. Već posle nekoliko sati, naši tenkisti počeli su pripreme, pre svega upoznavanje sa ruskim borbenim vozilima koje će koristiti na takmičenju.

Pripadnici  Vojske Srbije koji će braniti boje naše zemlje na predstojećem Tenkovskom biatlonu u Ruskoj Federaciji stigli su danas u ranim jutarnjim časovima u Moskvu. Već posle nekoliko sati, naši tenkisti počeli su pripreme, pre svega upoznavanje sa ruskim borbenim vozilima koje će koristiti na takmičenju.

Na poligonu legendarne Katamirovkse divizije naša ekipa danas je sa kolegama iz Angole i Venecuele obavila uvodne pripreme. Narednih dana pet tenkovskih posada iz naše vojske intenzivno će trenirati.

Na ovogodišnjem Tenkovskom biatlonu očekuje se učešće najmanje 11 zemalja, među kojima su i tenkovske „super-sile“ poput Kine, Indije i naravno domaćina Rusije, pa srpskim oklopnjacima, koji na tom nadmetanju učestvuju prvi put, svakako neće biti lako da naprave dobar plasman. U narednim danima znaće se i konačan broj učesnika.

Pukovnik Željko Kuzmanović, vođa srpske ekipe, ocenio je da je moral naših momaka na zavidnom nivou u šta su se danas uverile i njihove kolege iz inostranstva.

Ekipa Medija centra „Odbrana“ i Vojnofilmskog centra „Zastava film“ svakodnevno će izveštavati iz Naroflamiska i Alabina kod Moskve od danas, pa sve do 17. avgusta kada se takmičenje završava.

Povezane vesti