„Naša deca“ peti put pred publikom

Utorak, 15.4.2014 | Aktuelnosti

Na tradicionalnom, petom po redu koncertu „Naša deca“ večeras su, u Domu Vojske Srbije, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički“ svoje muzičko umeće prikazala deca pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na tradicionalnom, petom po redu koncertu „Naša deca“ večeras su, u Domu Vojske Srbije, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički“ svoje muzičko umeće prikazala deca pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Događaju, organizovanom povodom Dana Vojske Srbije, koji je još jednog privukao veliku pažnju ljubitelja muzike, prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, pomoćnici ministra odbrane, članovi kolegijuma Načelnika Generalštaba Vojske Srbije, roditelji učesnika i ostali.

Posle teme iz Pink Pantera, Henrija Mancinija, uvodne numere koju je izveo ansambl  "Stanislav Binički", kojim je dirigovao  Pavle Medaković, pred publiku je prvi izašao jedanaestogodišnji Luka Tutunović iz Beograda, učenik 3. razreda niže muzičke škole, koji je na klaviru odsvirao Diabelijevu “Sonatinu”.

Aplauze prisutnih zaslužile su i dve učenice pančevačke Muzičke škole „Jovan Bandur“, desetogodišnja Tara Stojčevski i godinu dana starija Elizabeta Jagica. Prva svojom “Uspavankom za kucu” koju je izvela na harfi, a druga, pesmom “Maštarija”, koja je samo jedna od numera sa njenog nedavno objavljenog CD-a, na kome je za deo pesama sama pisala tekst.

„Napred hrišćanski vojnici“, poznatu Sulivanovu kompoziciju izvele su flautistkinje, učenice beogradske niže muzičke škole „Stanislav Binički“ Kristina Stevanović, Tatjana Lalić i Tatjana Dedić, popularno nazvane „Trio perspektiva“, dok su brat i sestra Vuk i Jovana Janjić, iz Beograda, na violini i klaviru odsvirali „Igru“ Natalije Baklanove. Publici se u ovom bloku uspešno predstavio i mladi pijanista, Valjevac Nikola Todorović, Šopenovom kompozicijom „Fantazi emprompti“.

Jedanaestogodišnja Isidora Stoiljković iz Beograda razgalila je prisutne  pesmom „Oro“, Jelene Tomašević, a u dobrom raspoloženju ih zadržala i nešto starija učenica 1. razreda 13. Beogradske gimnazije, Jovana Mrdak, koja je u pratnji estradnog orkestra, otpevala „Get fire to the rain“. Tačku na ovaj blik „popularne“ muzike stavio je Nikola Đorđević, koji je uz podršku svog preofesora Nikole Vujičića, odsvirao „Them for young lovers“od Šedousa. Upravo danas mladi Beograđanin napunio je 13 godina, pa je to bila idealna prilika za čestitke na otvorenoj sceni.

Zadnji blok večerašnjeg koncerta obeležili su gudači i flauta. Otvorila ga je desetogodišnja Staša Petraš iz Beograda, učenica Muzičke škole Petar Konjević. Kuriozitet je to što je orkestrom koji je pratio, večeras dirigovao njen deda, svojevremeno načelnik Muzičke službe JNA, penzionisani pukovnik Mihailo Petraš. Šesnaestogodišnja violistkinja kraljevačke Muzičke škole Mokranjac, Marina Denović sjajno se predstavila publici izvođenjem „Nizamskog rastanka“, dok je njena sugrađanka Marija Čolović maestralno odsvirala 1. stav Vivaldijevog „Proleća“.

Tačku na večerašnji koncert, kad je reč o deci učesnicima, vrlo uspešno je stavila osamnaestogodišnja valjevska flautistkinja Tijana Radović, ovogodišnja laureatkinja subotičkog „Femus-a“, izvođenjem 1. stava Mocartovog „Koncerta za flautu i orkestar u D-duru“.

Specijalni gosti  koncerta bili su učesnici emisije „Tvoje lice zvuči poznato“ Aleksa Jelić i Ana Kokić, koji su otpevali poznate kompozicije „Bacila je sve niz rijeku“ i „I will survive“, a svim učesnicima, već tradiocionalno, Telekom Srbije uručio je poklon pakete sa mobilnim telefonima.

Govoreći o svojim utiscima , državni sekretar  Zoran Đorđević istakao je da se divno osećao večeras i da su deca naša budućnost:

– Program u kome smo večeras uživali je, može se reći, druga strana Ministarstva odbrane, to su naši naslednici i naša budućnost i reč je o lepoj tradiciji za koju se nadam da će biti nastavljena, rekao je Đorđević.

Aleksa Jelić i Ana Kokić izrazili su veliko zadovoljstvo što su bili učesnici „divne večeri“ i podvukli da im je čast što su nastupali u pratnji Umetničkog ansambla "Stanislav Binički".

– Ako je i bilo treme, ona je nestala kada sam u publici videla radost što smo zajedno i što su ljudi prepoznali energiju koju sam iskreno donela kroz pesmu - rekla je Ana Kokić.

I ove godine žiri je imao veoma težak posao da od više od sedamdeset prijavljenih mladih umetnika odabere šesnaest koji su se večeras predstavili publici u  Domu Vojske Srbije.
Ključne reči

Povezane vesti