VOJSKA SRBIJE

Svečanosti povodom...

Svečanosti povodom Dana Vojske u gradovima Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija U prisustvu brojnih građana, na gradskim trgovima i ulicama u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu danas su organizovane vojne svečanosti povodom Dana Vojske Srbije.
Vojska nastavlja da...

Vojska nastavlja da pomaže u odbrani od poplava

06.03.2018 | Aktuelnosti Pripadnici Vojske Srbije i danas pružaju pomoć stanovništvu u odbrani od poplava u Zaječaru, kao i na snabdevanju vodom za piće u opštini Bela Palanka.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije pomaže u odbrani od poplava

05.03.2018 | Aktuelnosti Na poziv Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade i 31. pešadijskog bataljona angažovani su u odbrani od poplava u ovom gradu.
Promenadni defilei...

Promenadni defilei vojnih orkestara i prikaz naoružanja po gradovima

14.02.2018 | Kultura i tradicija U susret Danu državnosti, Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izveo je danas u centru Beograda promenadni defile od Trga republike i Knez Mihailove ulice do Vojnog muzeja.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Zaječaru

23.11.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije stacionirane u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru i izvršio informisanje ovih jedinica.
Proslava Dana...

Proslava Dana Komande za razvoj Timočke brigade

19.10.2017 | Kultura i tradicija U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru danas je održana svečana akademija povodom Dana Komande za razvoj Timočke brigade – 19. oktobra.
Čestitke načelnika...

Čestitke načelnika Generalštaba povodom vojnih praznika

18.10.2017 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitke pripadnicima komandi za razvoj Rasinske i Timočke brigade povodom 19. oktobra – praznika ovih jedinica.
Obuka rezervista na...

Obuka rezervista na strelištu „Krivul“ kod Zaječara

04.10.2017 | Obuka Na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke lica iz rezervnog sastava koja su na ratnom rasporedu u Timočkoj brigadi, na logorskom prostoru i automatskom strelištu „Krivul“, kod Zaječara, u toku je njihova dvonedeljna obuka.
Obuka rezervnog...

Obuka rezervnog sastava u Centru za obuku veze i informatike

04.06.2017 | Obuka U Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je petnaestodnevna obuka rezervnog sastava Mešovitog bataljona veze i specijalnosti teleprinterista-šifrer iz brigada Teritorijalnih snaga
Obuka rezervnog...

Obuka rezervnog sastava

26.05.2017 | Obuka U jedinicama i na poligonima Vojske Srbije realizuje se obuka pripadnika rezervnog sastava ratnih jedinica, u skladu sa Planom obuke za 2017. godinu.