OBVT LAZAR 3

General Mojsilović...

General Mojsilović obišao Gardu i Upravu za telekomunikacije i informatiku

02.10.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas Gardu Vojske Srbije i Upravu za telekomunikacije i informatiku.
Polaganje venca na...

Polaganje venca na Avali povodom Dana pobede nad fašizmom

09.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, izaslanik predsednika Republike Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas venac kraj Spomenika neznanom junaku na Avali.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana pobede

08.05.2018 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su večeras počasnu paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu ispaljivanjem deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.
Garda Vojske Srbije...

Garda Vojske Srbije proslavila svoj praznik

04.05.2018 | Kultura i tradicija Svečanim defileom i prikazom dela tehnike sa kojom raspolažu, u kasarni „Dedinje“ u Beogradu, pripadnici Garde Vojske Srbije danas su proslavili Dan ove jedinice.
Koncert...

Koncert Reprezentativnog orkestra Garde

27.04.2018 | Kultura i tradicija U susret obeležavanju Dana Garde, sinoć je u kasarni „Topčider“ u Beogradu, održan koncert Reprezentativnog orkestra ove elitne jedinice Vojske Srbije.
Patrijarh osveštao...

Patrijarh osveštao bogoslužbeni prostor u Gardi

25.04.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Dedinje“ u Beogradu danas je osveštan bogoslužbeni prostor Garde Vojske Srbije, posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju Pobedonoscu.
Ministar Vulin: NATO...

Ministar Vulin: NATO agresiju ne možemo da zaboravimo, ne možemo ni da oprostimo

24.03.2018 | Kultura i tradicija Ministar odbrane Aleksandar Vulin je položio venac na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović“, u znak sećanja na pogibiju gardista i pacijenata u tom objektu tokom NATO agresije 1999. godine.
Otvoreno Sportsko...

Otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba

29.05.2017 | Sport u Vojsci Danas je u kasarni „Dedinje“ u Beogradu svečano otvoreno Sportsko prvenstvo Generalštaba Vojske Srbije, kome su prisustvovali predstavnici uprava i jedinica neposredno potčinjenih Generalštabu.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana pobede

08.05.2017 | Kultura i tradicija Povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede, pripadnici Garde Vojske Srbije izvršili su danas počasnu paljbu ispaljivanjem 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa sa Savske terase na Kalemegdanu.
Počasna paljba...

Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije

22.04.2017 | Kultura i tradicija Po naređenju predsednika Republike Tomislava Nikolića, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, izvedena je počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije.