INTERVJU NAČELNIKA...

INTERVJU NAČELNIKA GENERALŠTABA GENERAL-POTPUKOVNIKA ZDRAVKA PONOŠA AGENCIJI FONET

09.12.2007 | Intervjui Vojska Srbije pažljivo prati situaciju na Kosovu i jugu centralne Srbije i ima razrađene planove za različite scenarije, izjavio je načelnik Generalštaba VS, general-potpukovnik, Zdravko Ponoš u intervjuu FoNetu i naglasio da u ovom momentu, međutim, nema uslova da se aktivira bilo koji od njih.
GODINA USPEŠNE...

GODINA USPEŠNE SARADNjE - Poseta delegacije Nacionalne garde Ohaja

01.10.2007 | Državno partnerstvo sa Ohajom Najnovija poseta zaokružuje jednogodišnju intenzivnu aktivnost i nastavlja proces osposobljavanja Vojske Srbije za zajednički rad, vežbe i mirovne misije sa drugim armijama sveta.
PODRŠKA RAZVOJU...

PODRŠKA RAZVOJU SISTEMA ODBRANE - Nacionalna garda Ohaja – saveznik i partner Vojsci Srbije

01.09.2006 | Državno partnerstvo sa Ohajom Nacionalna garda u Americi je tradicionalna forma vojnog organizovanja, koja potiče iz doba revolucije i rata za nezavisnost. Reč je o snagama kopnene vojske i vazduhoplovstva koje svaka od 51 države ima na raspolaganju pod komandom guvernera. Značajan doprinos odluci Evropske komande oružanih snaga SAD da odaberu Ohajo kao budućeg partnera Srbije, imao je senator srpskog porekla Džordz Vojinovič i činjenica da najveći broj Amerikanaca srpskog porekla živi u toj državi.