VOJSKA SRBIJE

Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović na analizi vežbe BARS 2018

05.10.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su danas završnoj analizi međunarodne letno-taktičke vežbe „BARS 2018“ u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Međunarodna...

Međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018”

04.10.2018 | Međunarodna saradnja Četvrta međunarodna letno-taktička vežba „BARS 2018“, na kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i njihove kolege iz Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, održava se na aerodromu Batajnica.
Proslavljen Dan roda...

Proslavljen Dan roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva

28.09.2018 | Kultura i tradicija U susret 30. septembru – Danu artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva danas je u Komandi i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO danas je proslavljen proslavljen ovog roda Vojske Srbije.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi traganja i spasavanja SAREX 39-18

28.09.2018 | Obuka Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade i 63. padobranskog bataljona učestvovali su na vežbi traganja i spasavanja SAREX 39-18, koja je u organizaciji Direktorata za civilno vazduhoplovstvo održana juče u rejonu opštine Kučevo u Braničevskom okrugu.
General Mojsilović...

General Mojsilović sa pripadnicima Komande RV i PVO

26.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu.
Počela...

Počela vazduhoplovna vežba Air Solution 2018

18.09.2018 | Obuka Međunarodna vazduhoplovna taktička vežba „Air Solution 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunskog ratnog vazduhoplovstva počela je danas u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije.
Prijem najmlađih...

Prijem najmlađih potporučnika u jedinicama Vojske Srbije

10.09.2018 | Aktuelnosti U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su organizovani cvečani prijemi za najmlađe oficire Vojske Srbije, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.
Takmičenje u vojnim...

Takmičenje u vojnim veštinama u RV i PVO i u Centralnoj logističkoj bazi

05.09.2018 | Obuka Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO i pripadnici Centralne logističke baze imali su priliku prethodnih nekoliko dana da pokažu svoje veštine na takmičenjima u vojnim veštinama koja su organizovana u okviru ovih sastava Vojske Srbije.
Predsednik Vučić:...

Predsednik Vučić: Moćna i snažna krila nad Srbijom

21.08.2018 | Aktuelnosti Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, prisustvovao je danas probnom letu dva aviona MiG 29 nabavljenih iz Ruske Federacije na aerodromu „Batajnica“.
Proslava Dana...

Proslava Dana avijacije

02.08.2018 | Kultura i tradicija Povodom 2. avgusta – Dana avijacije, danas je na batajničkom aerodromu, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i brojnih zvanica i gostiju, priređena vojna svečanost.