VOJSKA SRBIJE

Proslava Dana...

Proslava Dana avijacije

02.08.2018 | Kultura i tradicija Povodom 2. avgusta – Dana avijacije, danas je na batajničkom aerodromu, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i brojnih zvanica i gostiju, priređena vojna svečanost.
Delegacija roda...

Delegacija roda avijacije na prijemu kod komandanta RV i PVO

01.08.2018 | Kultura i tradicija Povodom Dana roda avijacije, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Duško Žarković primio je danas delegaciju tog roda Vojske Srbije.
General Diković...

General Diković čestitao Dan avijacije

01.08.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitao je praznik pripadnicma roda avijacije.
Poleteo prvi „mig...

Poleteo prvi „mig 29“ koji je prošle godine stigao iz Rusije

28.07.2018 | Obuka Na vojnom aerodromu „Batajnica“ juče i danas su obavljeni prvi probni letovi aviona „mig 29“ koji je u našu zemlju prošle godine stigao iz Rusije.
Vojska Srbije sanira...

Vojska Srbije sanira posledice poplava u Ivanjici i Ljigu

25.07.2018 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO su već sedam dana angažovani na otklanjanju posledica poplava u opštinama Ivanjica i Ljig.
General Diković...

General Diković obišao pripadnike Vojske Srbije na aerodromu u Nišu

18.07.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas, sa saradnicima, deo jedinica Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u garnizonu Niš.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije spremnija za izazove treće misije - saradnja institucija Republike Srbije na projektu izrade karata rizika od poplava iz donacije Evropske unije

16.07.2018 | Aktuelnosti Na aerodromu „Batajnica“ je predstavljen projekat iz donacije EU, „Obnova posledica poplava – izrada mapa ugroženosti i mapa rizika plavnih područja na teritoriji Srbije“
Bojevo gađanje...

Bojevo gađanje artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD

06.07.2018 | Obuka Na „Pasuljanskim livadama“ je u toku višednevno taktičko i vatreno osposobljavanje artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva malog dometa Vojske Srbije.
General Diković...

General Diković prisustvovao bojevom gađanju ciljeva u vazduhu

04.07.2018 | Obuka Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas na poligonu „Pasuljanske livade“ bojevom gađanju ciljeva u vazduhu koje su izvele jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Takmičenje u vojnim...

Takmičenje u vojnim veštinama PVO jedinica malog dometa

02.07.2018 | Obuka Na aerodromu Batajnica je prošle nedelje održano takmičenje artiljerijsko-raketnih jedinica Vojske Srbije za protivvazduhoplovna dejstva na protivavionskom topu 40 mm bofors.