VOJSKA SRBIJE

Svečanosti povodom...

Svečanosti povodom Dana Vojske u gradovima Srbije

23.04.2018 | Kultura i tradicija U prisustvu brojnih građana, na gradskim trgovima i ulicama u Kruševcu, Zaječaru, Pančevu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu danas su organizovane vojne svečanosti povodom Dana Vojske Srbije.
Prikazi naoružanja...

Prikazi naoružanja i vojne opreme privukli veliki broj građana

20.04.2018 | Kultura i tradicija U susret Danu Vojske Srbije, pripadnici Kopnene vojske, RV i PVO i Komande za obuku prikazalu su danas građanima Aranđelovca, Loznice, Čačka i Vršca deo svog naoružanja i opreme.
Dan Vojske Srbije

Dan Vojske Srbije

20.04.2018 | Aktuelnosti Povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, danas su u Generalštabu Vojske Srbije, komandama operativnog nivoa i Garde upriličene vojne svečanosti.
Bezbednost našeg...

Bezbednost našeg neba je zagarantovana

06.04.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas, povodom vaskršnjih praznika, dežurne jedinice VOJIN u okolini Beograda.
Godišnjica smrti...

Godišnjica smrti prvog srpskog pilota

20.03.2018 | Kultura i tradicija Polaganjem venaca i cveća na grob narednika Mihajla Petrovića, danas je na Novom groblju u Beogradu obeležena 105. godišnjica smrti prvog srpskog pilota i prve žrtve u istoriji srpskog vazduhoplovstva.
Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN na Kipru

15.03.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković prisustvovali su danas, u kasarni „Banjica“, svečanom ispraćaju kontingenta Vojske Srbije u misiju UN na Kipru.
Vojska modernizuje...

Vojska modernizuje jedinice protivvazduhoplovne odbrane

16.02.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, obišli su danas dežurnu jedinicu u sistemu snaga protivvazduhoplovne odbrane.
Analiza operativnih...

Analiza operativnih sposobnosti RV i PVO za 2017.

14.02.2018 | Aktuelnosti Analiza operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO za 2017. godinu je održana danas u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.
Pukovnik Tiosav...

Pukovnik Tiosav Janković novi komandant 250. brigade

09.02.2018 | Aktuelnosti Pukovnik Tiosav Janković je juče primio dužnost komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva na svečanosti u kasarni „Banjica“ u Beogradu.
Božićni turnir u...

Božićni turnir u malom fudbalu

11.01.2018 | Sport u Vojsci Treći tradicionalni Božićni turnir generala i visokih oficira Vojske Srbije je održan juče u Sportskom centru „Voždovac“ na Banjici.