VOJSKA SRBIJE

Međunarodni kurs...

Međunarodni kurs napredne prve pomoći u Nišu

09.08.2018 | Međunarodna saradnja U Četi za obuku sanitetske službe Centra za obuku logistike u Nišu juče je počeo kurs napredne prve pomoći, koji će do 31. avgusta pohađati pripadnici oružanih snaga Egipta, Alžira i i Bosne i Hercegovine.
Brojnija vojska —...

Brojnija vojska — sigurnija Srbija

07.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.
Nova generacija...

Nova generacija vojnika na Liderskom kursu

07.08.2018 | Obuka U Centru za obuku i usavršavanje podoficira juče je počeo 25. Liderski kurs koji će, do polovine oktobra, pohađati 72 polaznika – profesionalna vojnika iz svih jedinica Vojske Srbije.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije pomažu u Žagubici

06.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Tridesetak pripadnika Vojske Srbije od juče pomaže domaćinstvima u Žagubici kojima su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.
Primopredaja...

Primopredaja dužnosti komandanta Centra ABHO

02.08.2018 | Iz jedinica U kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ u utorak je, u prisustvu zamenika komandanta Komande za obuku, održana svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Centra ABHO.
Takmičenje vezista...

Takmičenje vezista Komande za obuku

11.07.2018 | Obuka U Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je takmičenje pripadnika Komande za obuku specijalnosti veze.
Bojevo gađanje...

Bojevo gađanje artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD

06.07.2018 | Obuka Na „Pasuljanskim livadama“ je u toku višednevno taktičko i vatreno osposobljavanje artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva malog dometa Vojske Srbije.
General Diković...

General Diković prisustvovao bojevom gađanju ciljeva u vazduhu

04.07.2018 | Obuka Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je danas na poligonu „Pasuljanske livade“ bojevom gađanju ciljeva u vazduhu koje su izvele jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
Takmičenje u...

Takmičenje u individualnim vojničkim veštinama u Somboru

21.06.2018 | Obuka Dvodnevno nadmetanje u individualnim vojničkim veštinama na nivou Komande za obuku počelo je danas u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.
Analiza operativnih...

Analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu

08.06.2018 | Aktuelnosti Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu održana je danas u Domu Garde u beogradskoj kasarni „Topčider“.