VEK POBEDNIKA 1918-2018

Obeležena...

Obeležena godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma

20.01.2019 | Kultura i tradicija Polaganjem venaca i cveća danas je na Novom groblju u Beogradu obeležena godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića Šturma.
Održan božićni...

Održan božićni turnir u malom fudbalu

09.01.2019 | Aktuelnosti Četvrti tradicionalni Božićni turnir u malom fudbalu Vojske Srbije održan je danas u Sportskom centru „Šivara“ u Nišu, u organizaciji Komande Kopnene vojske.
Decembarska...

Decembarska generacija vojnika položila zakletvu

21.12.2018 | Aktuelnosti Generacija vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka „decembar 2018“ položila je zakletvu danas u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.
Načelnik...

Načelnik Generalštaba obišao Komandu za razvoj Banatske brigade i Centar za obuku i usavršavanje podoficira

05.12.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, sa saradnicima, obišao je danas Komandu za razvoj Banatske brigade u Zrenjaninu i Centar za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije dobri i sigurni čuvari mira

30.11.2018 | Multinacionalne operacije U pančevačkoj kasarni „NH Stevica Jovanović“ danas je organizovan svečani ispraćaj pešadijske čete, voda za zaštitu snaga, te štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku u multinacionalnu misiju UNIFIL u Republici Liban.
Vežba podržana...

Vežba podržana računarskim simulacijama „Vatreni bedem 2018“

22.11.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u Beogradu u toku je vežba podržana računarskim simulacijama „Vatreni bedem 2018“, po temi „Teritorijalna brigada u odbrani“.
Proslavljeni...

Proslavljeni praznici Centra za obuku KoV i Komande za razvoj Banatske brigade

19.11.2018 | Aktuelnosti U požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ i zrenjaninskoj „NH Svetozar Marković Toza“ u petak su održane svečanosti povodom 16. novembra – Dana Centra za obuku kopnene vojske i 17. novembra – Dana Komande za razvoj Banatske brigade.
Proslavljen Dan...

Proslavljen Dan Komande za razvoj Beogradske brigade

01.11.2018 | Kultura i tradicija U kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu danas je priređena vojna svečanost povodom Dana Komande za razvoj Beogradske brigade.
Vežba raseljavanja...

Vežba raseljavanja ratne i materijalne rezerve pešadijskog bataljona

24.10.2018 | Obuka U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu danas je izvedena vežba „Raseljavanje ratne i materijalne rezerve pešadijskog bataljona“.
Seminar o...

Seminar o zajedničkoj obuci oficira i podoficira u Austriji

24.10.2018 | Obuka U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu ove nedelje se održava seminar o zajedničkoj obuci oficira i podoficira po modelu obuke u vojsci Austrije.