Редовна замена јединице Војске Србије у мисији у Либану

Уторак, 4.10.2022 | Мултинационалне операције
Припадници вода за заштиту снага из састава Команде за обуке допутовали су ноћас у Републику Србију након успешног учешћа у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

У претходних седам месеци они су, у саставу италијанског контингента, били ангажовани на задацима обезбеђења у сектору „Запад“, а заменили су их припадници Војске Србије, такође из састава Команде за обуку, који су у зону операције отпутовали средином прошлог месеца. 

У сложеним безбедносним условима, припадници вода за заштиту снага су професионално и одговорно реализовали све задатке у складу са мандатом мисије и тако на најбољи начин оправдали углед српског војника и Војске Србије у међународном окружењу.

Војска Србије учествује у мировној операцији Уједињених нација у Либану од 2010. године. Осим вода за заштиту снага, Војска Србије у овој мисији ангажује штабне официре, припаднике елемента националне подршке и пешадијску чету, која извршава задатке у саставу шпанског батаљона у мултинационалној бригади сектора „Исток“.

Повезане вести