Прослава Дана 98. ваздухопловне бригаде

Четвртак, 28.11.2013 | Актуелности

Дан 98. ваздухопловне бригаде обележен је данас на аеродрому Лађевци, поред Краљева. Поред припаднике те јединице, прослави су присуствовали начелник штаба Команде Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Дејан Јоксимовић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, бивши и пензионисани припадници бригаде, представници Града Краљева, Рашког и Моравичког округа.

Дан 98. ваздухопловне бригаде обележен је данас на аеродрому Лађевци, поред Краљева. Поред припаднике те јединице, прослави су присуствовали начелник штаба Команде Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Дејан Јоксимовић, командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, бивши и пензионисани припадници бригаде, представници локалних Града Краљева, Рашког и Моравичког округа, МУП-а и верских заједница.

Обраћајући се присутнима, командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Александар Бјелић истакао је да је и овај 64. рођендан јединице, прилика да се резимирају постигнути резултати и реализоване активности у претходном периоду.

— Између два празника остварили смо задатке дефинисане додељеним мисијама, пре свега оне који су у функцији подизања индивидуалне и колективне обучености, као и пружања ваздухопловне подршке саставима Копнене војске. У околностима ограничених ресурса и јасно дефинисаних приоритета, и обуком усмереном ка мисији, успели смо да са новом групом пилота ојачамо братство „орлова“ — рекао је пуковник Бјелић наглашавајући да је основни задатак бригаде за будући период да, пажљивим дефинисањем приоритета и усмеравањем ресурса, обезбеди исправност средстава ратне технике, како би се на њима направио помак у даљем личном усавршавању и подизању нивоа обучености, уз непрекидну бригу о безбедности свих припадника јединице.

— Како бисмо истрајали, мотив ћемо тражити у непроцењивој жртви оних који су били најбољи међу нама, а који нас посматрају из небеског строја и чијег се јунаштва радо сећамо. Знање, стручност, пожртвованост, храброст, и оданост увек су красили припаднике ове јединице, а то је залог који улажемо у будућност и гаранција да ћемо бити достојни наших претходника — закључио је пуковник Бјелић.

На крају свечаности уручена су признања и награде најзаслужнијим припадницима бригаде, а потом су гости обишли изложбу техничких средстава.

Повезане вести