Нови медицински тим Војске Србије у мисији ЕУ у ЦАР

Понедељак, 10.12.2018 | Актуелности

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић разговарао је с припадницима ВС који ће бити ангажовани у мисији ЕУ за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић разговарао је данас с припадницима медицинског тима Војске Србије који ће бити ангажован у Војној мисији Европске уније за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике (EUTM RCA).

Генерал Мојсиловић је у разговору са шесточланим медицинским тимом истакао значај учешћа у овој мисији за нашу војску и државу и изразио уверење да ће они, као и њихови претходници у мисији, савесно и одговорно извршавати све задатке и достојно представљати Србију и њену војску.

Задатак нашег тима, у чијем су саставу лекар и пет медицинских техничара, наредних шест месеци, колико ће бити ангажовани у мисији, биће амбулантно лечење повређених и оболелих припадника мисије и обукa безбедносних снага Централноафричке Републике.

Војска Србије је у овој мисији ЕУ у Централноафричкој Републици ангажована од 15. децембра 2016, када су у мисију упућени четворочлани медицински тим првог нивоа и двочлани тим за хитну медицинску помоћ. Сада је тамо ангажовано седам припадника Војске Србије – шеф санитетске службе у мисији, уједно саветник команданта за медицинска питања, и медицински тим који чине лекар и пет медицинских техничара.

Повезане вести