Projekti civilno-vojne saradnje u opštini Sjenica

Petak, 11.6.2021 | Civilno-vojna saradnja
U okviru projekta civilno-vojne saradnje „Vojni lekar na selu“, pripadnici Vojske Srbije su juče i danas pružali besplatnu lekarsku pomoć meštanima pešterskih sela u opštini Sjenica.

U okviru ove akcije, formirana je privremena vojna ambulanta u okolini sela Buđevo, a vršene su i kućne posete za meštane koji nisu bili u mogućnosti da dođu u ambulantu. Obavljeno je više desetina lekarskih pregleda, a vojni medicinari iz sastava Druge brigade kopnene vojske stanovništvu su pružali i zdravstvene savete i snabdeli ih neophodnim lekovima.

Pripadnici Vojske Srbije su prethodnih dana obišli i đake osnovnih škola na Pešterskoj visoravni „Jovan Jovanović Zmaj“ u selu Raždaginja i „Rifat Burdzović Tršo“ u selu Karajukića Bunari. U školama su đaci edukovani kako da postupe u slučaju nailaska na neeksplodirano ubojno sredstvo, a pripadnici Vojske Srbije su ovom prilikom školama uručili sredstva za dezinfekciju i 1000 zaštitnih maski.

Vojska Srbije godinama unazad uspešno izvodi akcije „Vojni lekar na selu“ u mestima u kojima ne postoje zdravstvene stanice i nastaviće sa realizacijom projekata civilno-vojne saradnje koji za cilj imaju jačanje saradnje i pomoć lokalnom stanovništvu.

Povezane vesti