Angažovanje Vojske Srbije na rekonstrukciji puteva

Ponedeljak, 12.9.2022 | Obuka
Pripadnici Vojske Srbije su od kraja prošlog meseca angažovani na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva u ataru sela Dubnica u okolini Vranja.

Radove izvodi inžinjerijska radna grupa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, uz upotrebu savremene mehanizacije kojom je jedinica opremljena prethodnih godina.

U skladu sa planiranom dinamikom, proširuju se lokalni putevi, saniraju oštećenja i uklanjaju stabla i rastinje na kritičnim deonicama kako bi se meštanima obezbedilo nesmetano korišćenje putnih komunikacija i prilaz srednjovekovnim crkvama koje se nalaze u ovom kraju.

Izvođenje radova na rekonstrukciji puteva za inžinjerijske jedinice putne specijalnosti predstavlja vid obuke u realnim uslovima, kojom se dodatno unapređuje osposobljenost za angažovanje u operacijama i realizaciju namenskih zadataka.

Pripadnici Vojske Srbije su često angažovani na izgradnji i uređenju puteva, pre svega u Kopnenoj zoni bezbednosti, a osim pružanja pomoći lokalnom stanovništvu na taj se način stvaraju i uslovi za nesmetan manevar i kretanje jedinica Vojske Srbije i drugih snaga bezbednosti u ovom delu zemlje.

Povezane vesti