Pripadnici „Kobri“ na takmičenju specijalnih jedinica u Dubaiju

Nedelja, 4.2.2024 | Međunarodna saradnja
Pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica koje se od 3. do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija i predstavlja jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja.

Ove godine su učešće uzela 73 tima specijalnih jedinica policije i vojne policije, a osim „Kobri“, svoje ekipe na takmičenju imaju i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ekipe se nadmeću u pet događaja dizajniranih tako da testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara do krajnjih granica.

Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu, a za uspeh je neophodna vrhunska vatrena osposobljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres.

Povezane vesti