Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Sreda, 30.8.2023 | Obuka
U centrima za specijalističku obuku Vojske Srbije danas je završena provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2023“.

Ova provera dolazi nakon druge faze prvog perioda obučavanja, a pristupili su joj vojnici rodova pešadije, aritiljerije, inžinjerije i artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, te atomsko-biološko-hemijske i službi logistike, telekomunikacija i vazdušnog osmatranja i javljanja.

Na dvodnevnom ispitu obučenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke pokazali stečena znanja i veštine u upotrebi naoružanja, borbenih sredstava i vojne opreme.

Rezultati pokazuju da su vojnici uspešno savladali sve sadržaje obučavanja i da su osposobljeni za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu, rukovanje različitim naoružanjem i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Vojnike generacije „jun 2023“ sada očekuje premeštaj u jedinice Vojske Srbije gde će se u završna tri meseca vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

Povezane vesti