Vojska Srbije pomaže građanima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina

Nedelja, 26.11.2023 | Civilno-vojna saradnja
Na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića i smernica dobijenih od strane ministra odbrane Miloša Vučevića, deo snaga i sredstava Vojske Srbije je stavljen u stanje pripravnosti za podršku civilnim vlastima u opštinama pogođenim obilnim snežnim padavinama.

U skladu s tim, pripadnici Vojske Srbije angažovani su u radu svih štabova za vanredne situacije koji koordiniraju aktivnosti na pružanju pomoći građanima u ugroženim opštinama, pre svega na području Babušnice, Ivanjice, Nove Varoši, Svrljiga, Sjenice, Vranja i Vranjske Banje.

Na zahtev štabova za vanredne situacije, radna grupa sa inžinjerijskom mašinom Treće brigade kopnene vojske već je poslata u Babušnicu, dok je u Svrljig upućena pomoć sa motornim vozilima.

Vojska Srbije će, kao i uvek do sada, biti na terenu, pratiti situaciju i, na osnovu zahteva kriznih štabova i dobijenog narеđenja od strane vrhovnog komandanta Vojske Srbije, angažovaće sve raspoložive kapacitete gde god bude potrebno kako bi se ugroženom stanovništvu pružila sva neophodna pomoć.
Ključne reči

Povezane vesti