Provera specijalističke obučenosti vojnika

Ponedeljak, 27.2.2023 | Obuka
U centrima za obuku Vojske Srbije realizovana je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“.

Na dvodnevnom ispitu obučenosti, koji dolazi nakon šestonedeljnog specijalističkog obučavanja, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke pokazali stečena znanja i veštine u upotrebi naoružanja, borbenih sredstava i vojne opreme.

Rezultati pokazuju da su vojnici uspešno savladali sve sadržaje obučavanja i da su osposobljeni za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu, rukovanje različitim naoružanjem i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Uspešnim završetkom provere osposobljenosti stekli su se uslovi za početak kolektivne obuke u jedinicama Vojske Srbije u kojima će vojnici provesti završna tri meseca vojnog roka.

Po završetku vojnog roka vojnici mogu stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, za šta je većina njih iz ove generacije već izrazila interesovanje.

Povezane vesti