Prijem borbenih vozila „miloš“ u 72. brigadu za specijalne operacije

Ponedeljak, 18.1.2021 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prisustvovali su danas prijemu deset oklopnih borbenih vozila pogona 4x4 „miloš“, namenjenih pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije.

— Reč je o savremenim borbenim oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i naše domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta. Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije — rekao je ministar Stefanović.

Ministar je istakao da će ova vozila znatno doprineti jačanju naših jedinica i da one i dalje budu najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Oklopno borbeno vozilo točkaš pogona 4x4 „miloš“ namenjeno je za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Uvođenjem u naoružanje ovog brobenog vozila značajno su unapređene operativne sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije. Pripadnici jedinice imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse ovog borbenog vozila i da se uvere u vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

Povezane vesti