Saopštenje

Sreda, 24.5.2017 | Saopštenja

Saopštenje Vojske Srbije u vezi sa novinskim člankom pod nazivom „NATO vrbuje Dikovića“ objavljenim u dnevnom listu Srpski telegraf.

Radi potpunog informisanja javnosti povodom današnjeg objavljivanja novinskog članka Srpskog telegrafa pod nazivom „NATO vrbuje Dikovića“, Vojska Srbije ukazuje na neistine u vezi sa realizovanom posetom delegacije Evropske komande Oružanih snaga SAD Republici Srbiji, na čelu sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Frederikom Hodzisom.

Predmetna poseta dogovorena je marta meseca ove godine, a neposredan susret generala Dikovića i Hodzisa realizovan je tokom jučerašnjeg dana u prisustvu svih članova delegacija oružanih snaga SAD i Vojske Srbije.

U sastavu delegacije Vojske Srbije, pored generala Dikovića, bili su komandant Kopnene vojske, komandant Prve brigade i referent iz Komande Kopnene Vojske, kao i pripadnici Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Srbije: načelnik i referent iz Odseka za međunarodnu vojnu saradnju i načelnik Grupe za odnose sa javnošću.

Sastanak dvojice generala nije realizovan iza zatvorenih vrata kako je navedeno u članku Srpskog telegrafa, već u prisustvu članova obe delegacije. U drugom delu sastanka, pored generala Dikovića, prisustvovali su komandant Kopnene vojske, komandant Prve brigade i načelnik Odseka za međunarodnu vojnu saradnju.

Učesnici sastanka mogu se videti i na fotografijama sajta Vojske Srbije.

Tokom sastanaka razgovarano je o temama koje su bile dogovarane u pripremi sastanka, nakon čega je objavljeno zvanično saopštenje na sajtu Vojske Srbije, po uzoru na dosadašnju praksu o posetama delegacija visokog nivoa stranih oružanih snaga.

Navodi Srpskog telegrafa su netačni i ne odgovaraju činjenicama i istini.

Pripadnici Vojske Srbije i načelnik Generalštaba Vojske Srbije ne prilagođavaju se ničijem uticaju, već časno i profesionalno izvršavaju svoje dužnosti. 

Povezane vesti