Takmičenje specijalnih jedinica u Kuvajtu

Četvrtak, 22.2.2024 | Međunarodna saradnja
Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije imali su zapaženo učešće na međunarodnom takmičenju specijalnih vojnih i policijskih jedinica koje je od 18. do 22. februara održano u Kuvajtu.

Na takmičenju su učestvovali policijski antiteroristički timovi i taktičke jedinice za spasavanje talaca, te vojni timovi za specijalne operacije.

Tokom pet takmičarskih dana, ekipe su se nadmetale u sedam događaja prilagođenih realnim situacijama u kojima se mogu naći pripadnici specijalnih jedinica u protivterorističkim operacijama, demonstrirajući pritom izuzetnu psihofizičku izdržljivost, timski rad i vrhunsku taktičku i vatrenu osposobljenost takmičara.

Bilo je ovo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na prestižnom takmičenju čiji je organizator kuvajtska policija. Osim sportskog nadmetanja i demonstracije osposobljenosti, takmičenje se organizuje i sa ciljem uspostavljanja i unapređenja saradnje elitnih policijskih i vojnih jedinica i razmene ideja i iskustava u borbi protiv terorizma i rešavanju talačkih situacija.

Povezane vesti