Poseta načelnika Štaba odbrane Bugarske armije

Četvrtak, 23.11.2023 | Međunarodna saradnja
Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u zvaničnoj poseti našoj zemlji boravi načelnik Štaba odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov sa delegacijom.

Admiral Eftimov je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je s generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane i mogućnostima za njeno dalje unapređenje. 

Tokom razgovora je iskazano obostrano zadovoljstvo ostvarenim stepenom vojno-vojne saradnje, pre svega u domenu obuke vazduhoplovnih i snaga protivvazduhoplovne odbrane dveju zemalja. U tom smislu je ocenjeno da realizacija bojevih gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ predstavlja najbolji primer aktivnosti vojno-vojne saradnje kojom se unapređuju operativne sposobnosti Vojske Srbije i Bugarske armije.

Admiral Eftimov će danas posetiti i Vojnu akademiju i Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih ustanova. 

Ovakvi susreti na visokom nivou daju podsticaj daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane i jačanju ukupnih međudržavnih i dobrosusedskih odnosa.

Povezane vesti