Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Ponedeljak, 12.12.2022 | Obuka
U jedinicama Komande za obuku ovog meseca je započelo usavršavanje polaznika četvrte klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Polaznici kursa su devojke i mladići koji su uspešno prošli selekciju po javnom konkursu i oni će se tokom šest meseci, koliko ovo usavršavanje traje, obučavati za dužnosti avio-oružara, avio-tehničara, operatora na radarskim i raketnim sistemima i za opšte vazduhoplovne dužnosti.

Obuka se realizuje kroz četiri modula, prvo u centrima Komande za obuku a potom i u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Budući podoficiri se sada obučavaju za osnovne vojničke dužnosti, nakon čega sledi usvajanje liderskih sposobnosti i drugih veština neophodnih svakom podoficiru, a potom specijalistička obuka za konkretne dužnosti i stažiranje u jedinicama Vojske Srbije.

Kandidati koji uspešno savladaju sve sadržaje obučavanja biće primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira Vojske Srbije i unapređeni u čin vodnika.

Realizacijom ovog kursa Vojska Srbije će dobiti novu generaciju mladih starešina obučenih i osposobljenih za komandne i specijalističke dužnosti u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Povezane vesti